tiistai 9. maaliskuuta 2021

SPR Teuvan osasto mukana hankkeessa

 Suomen Punainen Risti - Punainen Risti
 
Kun Marjo TeuvaBiilistä otti viime syksynä yhteyttä, lupasimme SPR Teuvan osastosta heti tulla mukaan. Meillä keskittyy toiminta nykyään kirkonkylälle ja näimme tässä mahdollisuuden päästä toimimaan myös kylissä.

Koronan vuoksi suunnittelimme olevamme mukana vasta myöhemmin keväällä 2021, koska suurin osa meidän toimijoista on ikäihmisiä ja siis riskiryhmäläisiä. Tarkoitus oli, että vedämme jotakin yhteislauluhetkiä ja vietämme vanhanajan ompeluseuratapaamisia. No, eipä tilanne parempi ole nytkään. 

Kehittelimme Marjon kanssa Muorisotiloihin Tuo ja Vie Kierrätyskammaria, joka saatiinkin toimintaan jo syksyllä. Kammari on auki silloin, kun vetäjä on tiloissa ja lisäksi osastosta päivystämme vuorotellen joka torstai klo 16-18. Tavaraa on tullut ja myös lähtenyt, mutta huomaa, että ihmiset jättävät kaiken turhan liikkumisen pois, eli aika vähän on kävijöitä kuitenkin ollut.

Toivomme, että voisimme jatkaa Kammarin toimintaa myös hankkeen loputtua. Katsotaan, miten onnistumme siinä. Normaalioloissa kävijöitäkin olisi varmasti enemmän.

Yhden viikon ajan puheenjohtajamme Eeva Pirttimäki kiersi TeuvaBiilin mukana. Teemana oli turvallisuus ja Eeva kertoi erilaisista kotitapaturmista ja niiden ehkäisystä. Tilaisuuksissa esiteltiin myös sydäniskurin toimintaa.

Osallistujia oli vaihtelevasti, mutta aina syntyi vilkasta keskustelua. Oman vaikutuksensa iloiseen keskusteluun antoi tietenkin se, että voitiin istua kahvikupin äärellä!

Toivottavasti kaikki mukana olleet muistavat, että vaikka koti muuten on se paras paikka, myös suuri osa tapaturmista tapahtuu kotona tai kotipihalla. Ollaan tarkkana lääkkeiden kanssa, ei säästetä sähköä ja liikuta hämärässä eikä lähdetä sisäkengillä ulos näin talviaikana liukastelemaan. Ei haeta edes sitä postia portinpielestä! 

Ehkä nämä suunnitellut yhteislaulu- ja ompeluseuratapaamiset vielä järjestyvät myös.
 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen vuoden matka intoa puhkuen

Muistan sen hetken, kun Orrelan alaluokassa ideoitiin Teuvabiili-hanketta ensimmäistä kertaa Valtosen Pian ja Käkelän Annukan kanssa hyvinvo...